Sa vorbim putin despre scaune directoriale, ele nu lipsesc din nici un birou. Nevoia de comoditate, de schimbare a pozitiiei si de miscare a revolutionat scaunele transformandu-le in accesorii ofiice.

1.Ce au in comun scaunul de birou si Charles Darwin?

Rotile! Da, el este omul care s-a gandit sa puna roti scaunului pe care il folosea in laborator. Asa a aparat primul scaun de birou cu roti. Nevoia de a fi mobil l-a indemnat sa fie creativ si sa monteze roti la scaunul de birou.

Legat de teoriile lui despre geneza omului si legatura cu maimulta, nu vom intra in detalii. Lui ii multumim pentru ideea stralucita pe care a avut-o in evolutia scaunului de birou, putem spune chiar ca a avut primul scaun directorial din lemn masiv din istorie. 🙂

2. Ce au in comun scaunele de birou si Otto van Bismark?

Sunt pagini intregi de scris despre acest personaj istoric… Cancelar al Germaniei, ministru presedinte al Prusiei, Ambasador in Rusia si Franta, Otto Eduard Leopold, print de Bismark si duce de Luxemburg a fost un diplomat complex cu viziune. El a fost cel care mobilat Parlamentul Germaniei cu scaune de birou din lemn masiv, confortabile si elegante.

Bismark si-a petrecut ultimii ani din viata in scaunul cu rotile, scaun care semana foarte mult cu un scaun de birou cu roti.

3. Ce au in comun scaunele de frizerie cu scaunele pentru birou?

Sistemul hidraulic! Posibilitatea de a regla scaunul pe inaltime a fost folosita pentru scaunele de frizerie cu mult inalte celor de birou. Sistemele de reglaj al inaltimiii, de inclinare sau balans, de rotire au fost inspirate de la scaunul de frizer.

In ultimii ani s-a acordat o deosebita atentie mobilierului pentru birou si multi ingineri, medici si producatori de mobilier office si-au indreptat atentia catre functiile pe care le are un scaun directorial. Astfel s-a ajuns la scaunele pe care cei mai multi dintre noi petrec ore intregi fara dureri de spate, varice sau alt tip de disconfort.

Acestea sunt cele 3 curiozitati legate de scaunul directorial. Nu putem incheia fara sa facem o recomandare despre un scaun de birou asa cum cei de mai sus nici nu banuiau ca va exista. Tam! Tam! Sa bata tobele si sa iasa din spatele cortinei G-183B, un scaun directorial din lemn masiv tapitat cu piele.

De ce scaun de birou din lemn masiv?

scaun directorial lemn masivPentru ca nimic nu se compara cu rezistenta si frumusetea lemnului. Lemnul innobileaza, da un caracter aparte obiectelor de mobilier office, pretinde respect. Pielea naturala este un aspect care te duce cu gandul la lux, asocierea dintre lemn si piele fiind una pe placul designerilor de interior pentru ambiantele clasice.

Cum am descrie acest scaun de birou directorial in 3 cuvinte? Calitate, Confort, Tehnologie!