Mobila din lemn masiv a fost din totdeauna un etalon al elegantei, al unui stil desavarsit, a unei prestante asumate si al luxului. Acest lucru este valabil si atunci cand facem referire la mobila birou lemn masiv.

Lemnul masiv poate imbraca frumos un birou, poate da un plus de personalitate spatiului si omului care il ocupa. Pe langa materialul pretios, mai trebuie sa tinem cont de forma biroului, de culoare si de marime.

Care sunt cel mai des intalnite esente de lemn masiv?

Nucul si stejarul sunt prezente in prima linie atunci cand vorbim despre esente in productia de mobila birou lemn masiv.

Stejarul, des intalnit prin codrii nostri, ne lumineaza si infrumuseteaza birourile prin nuante caldute ce emana siguranta si stabilitate. Liniile, striatiile naturale ale lemnului pot fi observate usor si creaza un aspect unic si frumos. Fiecare bucata de lemn este diferita, este unica si vie.

Nucul, cu nuante inchise si dure, emana masculinitate si forta. „Defectele”, asa zisele noduri, nu fac decat sa infrumuseteze un birou din lemn masiv. Aici isi spune si cuvantul si producatorul mobilierului.

Partea frumoasa este ca cele doua esente de lemn masiv pot fi lucrate usor si pot fi impodobite sau inobilate prin sculptura sau aplicatii. „Joaca” cu diferite nuante poate crea spatii delimitate, poate scoate in evidenta anumite parti ale mobilierului sau crea contraste placute ochiului.

Tendinte in mobila de birou din lemn masiv

Daca cu ceva timp in urma mobila de birou din lemn masiv era de mari dimensiuni, acum, producatorii au adoptat un curent usor minimalist si au adaptat birourile astfel incat sa fie si incapatoare si versatile.

Lateralele mobile sau prelungurile de birou ofera spatiu de lucru in plus. Orificiile petru cabluri, grilele pentru aerisirea unitatilor de calculator au devenit „obligatorii” din necesitate.

Birourile pe colt reprezinta o tendinta mai ales in cazul spatiilor mici. Sunt usor de incadrat, de pozitionat si pot prezenta sertare pentru depozitare, dulapioare cu cheie si alte accesorii necesare activitatilor de zi cu zi.

Lemnul masiv si scaunele pentru birou

Daca iubesti lemnul nu te poi opri doar la piesa centrala a biroului. Poti sa alegi un scaun birou din lemn masiv sau doar cu brate din lemn din lemn. Cu siguranta, in lupta lemn versus plastic, lemnul va castiga intotdeauna  capitolul calitate, rezistenta si bun gust. Plasticul va castiga la un singur capitol: pret.

Mobilarea unui birou tine de fiecare in parte, de gust,  spatiu, buget si de perspectiva. Cu siguranta, mobila birou din lemn masiv va fi mereu la moda si va reprezenta o alegere inteleapta.

Tu ce fel de mobilier preferi in birou tau?