Daca vorbim despre mobilier birou directorial atunci trebuie sa fim constienti ca este vorba de un mobilier dedicat celor din conducerea firmelor.

Cand conduci o firma, reprezinti tot ceea ce aceasta inglobeaza, reprezinti un domeniu de activitate, reprezinti oamenii pe care ii conduci si rezultatele muncii lor. Imaginea ta ca manager este data nu doar de cele de mai sus, ci si de felul in care arata biroul tau, de felul in care este mobilat.

Este adevarat ca mobilierul este necesar oricarui birou, dar nu orice tip de mobilier este pretabil unui birou. Exista un mobilier birou directorial potrivit fiecarei activitati in parte.

Mobilier pentru directorul general

Daca conduci o firma, fie ea mare sau mica, acest lucru trebuie sa se reflecte si din felul cum arata biroul tau. Indiferent de marimea biroului, calitatea si bunul gust trebuie sa fie la ele acasa.

Poti opta pentru un birou din lemn masiv, cu linii drepte si clare. Poti opta pentru un birou cu extensie si mari spatiul de lucru al biroului.

Idea practica Nr. 1: Incearca sa pozitionezi biroul astfel incat acesta sa fie vizibil atunci cand cineva intra pe usa. El devine cartea de vizita tacuta a biroului tau.

Idea practica Nr. 2: Pozitioneaza-te cu spatele la geam, asa nu vei fi deranjat de lumina.

Mobilier pentru sefii de departamente

Chiar daca nu conduc o firma, sefii de departamente sau managerii de proiecte au nevoie de birouri de unde sa coordoneze echipele si unde sa se intalneasca cu colaboratorii.

In functie de departament, biroul acestora poate necesita mai mult sau mai putin spatiu, deci mai mult sau mai putin mobilier managerial.

Idea practica Nr. 3: Poti opta pentru birourile pe colt, sunt practice si  ideale pentru spatiile mici.

Idea practica Nr. 4: Indiferent de cat mobilier pentru birou ai nevoie pentru desfasurarea activitatii, incearca sa pastrezi un aspect aerisit.

Mobilier pentru antecamere si sali de asteptare

Daca ai stabilita o intalnire sau o audienta la un director important si se intampla sa ajungi mai repede, atunci cea mai mare probabilitate este ca vei astepta putin intr-o antecamera sau un loc dedicat asteptarii.

Mobilierul prezent aici este ca o introducere in birou. Una este sa fii poftit sa iei loc pe o canapea office tapitata cu piele si alta este sa astepti pe un scaun de plastic incomod. Care crezi ca este imaginea care si-o creaza cel care asteapta?

Idea practica Nr. 5: Fii atent la detalii si la imaginea pe care o transmiti.

Mobilierul pentru birou este mai iptortant decat crezi. Trecand peste partea de functionalitate, el te reprezinta, face parte din personalitatea ta si vorbeste in numele tau.

In functie de forma, de marimea biroului si de destinatia acestuia, exista o multitudine de idei pentru utilizarea cat mai eficienta a spatiului, si de ce nu, si estetica.