Idealul nu exista, este o inventie a celor care incearca sa iti vanda ceva. Tu esti unic, motiv pentru care ceea ce este perfect pentru mine, nu se potriveste pentru tine. Cam asa stau lucrurile si atunci cand vine vorba depre mobila birou, fie ca vorbim despre biroul de acasa, fie ca vorbim despre biroul de la serviciu.

Daca din cauza „prietenului” Covid ti-ai mutat biroul acasa, iti putem da niste sfaturi care sa te ajute in amenajare. Vindem mobila birou si eu zic ca ne pricepem la asta. 🙂

Vrei sa iti amenajezi un birou mic?

Hai sa vorbim prima data despre amenajarea unui birou mic sau despre cum faci loc in dormitor unor piese de mobilier pentru birou.

Cei mai multi locuim in apartamente normale, cu spatiu limitat. Daca ai o camera in plus pe care o poti transforma in birou, esti un norocos. Tot ce trebuie sa faci este sa achizitionezi cateva piese de mobila birou pentru confortul fizic si psihic. Da, vorbim si de pshihic, nu e benefic sa lucrezi in pijamale si ciufulit, chiar daca nu te vede nimeni.

Daca nu ai un spatiu separat, atunci va trebui sa-ti creezi un colt in care sa poti lucra. Achizitioneaza repede o masa birou care sa se incadreze in spatiu si pozitionez-o astfel incat sa stai cu spatele catre geam, atat pentru lumina naturala, cat si pentru deranjul sau patul nefaut care se poate vedea intr-un apel video. 🙂 Daca bate soarele in monitor poti trage draperia.

Vrei sa iti amenajezi un birou mare?

Pentru tine, nu exista limitari. Poti achizitiona piese de mobila birou sub forma de set sau poti fi creativ alegand piese aparent fara nici o legatura. Ia-ti un birou mare, incapator sau cu extensie in care sa poti ascunde toate „ustensilele” necesare desfasurarii activitatii. Mie imi plac birourile curate, fara prea multe lucruri pe ele.

Lucrezi mult de acasa? Nu neglija scaunul de birou. Fara sa iti dai seama timpul se scurge si tu vei petrece in scaun mai mult decat recomanda doctorii. Stiu asta din proprie experienta. Daca vrei un scaun birou care sa le bifeze pe toate, alege un scaun ergonomic, din lemn (!) si tapitat cu piele.

Daca vrei sa te si odihnesti tot in birou pentru a nu deranja celelalte „birouri” sau „sali de clasa” din casa, mobileaza-ti biroul si cu o canapea. 😉

Amenajarea biroului in stil minimalist

Desi stilul a pierdut din adepti, el ramane totusi pe val. Simplitatea este frumoasa si va ramane mereu la moda. Daca si tie iti place acest stil, atunci un birou simplu si un scaun directorial ergonomic sunt tot ce ai nevoie.

Alege tonuri calde si accente metalice care sunt din nou in tendite din 2021. Da, metalul revine din nou. Poti alege obiecte din inox sau din bronz care sa iti infrumuseteze biroul si spatiul de acasa dedicat muncii.

Din ce cites, caci la TV nu mai uit, se pare ca si sarbatorile ne prind tot lucrand de acasa, cel putin pe aceeaia care pot. Asa ca nu e tarziu sa iti aduca Mosul o mobila birou pe inima si spatiul tau. Ai grija sa fie bine luminat: amplaseaza-l langa geam sau aprinde o veioza.

Mobila birou in stil clasic

Daca minimalismul se mai vineca, clasicul nu. 🙂 Daca nu vrei sa risti, atunci varianta unui birou clasic din lemn masiv sau MDF este pentru tine. Asorteaza-i un scaun directorial pe masura, obligatoriu ergonomic si incapator.

Si daca vorbim de stilul clasic pentru mobila birou, atunci culorile imprumutate din natura, cu precadere negru sau nuanute de maro, sunt alegerea perfecta. Stilul tau trebuie sa faca numitor comun cu functionalitatea practica a biroului.

Vrei un sfat? Alege birouri cu multe sertare si spatii de depozitare. Surprinzator, nici unul nu ramane niciodata gol.

Birou sau catedra de acasa

Cei mai multi profesori si invatatori erau obisnuiti sa lucreze si de acasa, sa corecteze teme si lucrari, sa pregateasca fise etc, dar predatul online este ceva nou si pentru ei. Uite asa s-a mutat si catedra pe masa din bucatarie, pe masuta de cafea sau mai stiu eu unde.

Si cum scolile nu se vor deschide anul acesta sper ca multora le va pune Mos Nicolae in ghetute un birou numai bun de la care sa predea. Sunt sanse mai mari sa primeasca un birou de la Mos decat de la Minister. Parol!

Si pentru ca stau pe scaunul din sufragerie sau pe canapea vreo 4-5 ore, sper ca darnicul Mos se va indura si de un scaun directorial, ca doar merita.

Pozitionati biroul astfel incat elevii sa priveasca catre un perete gol sau catre o draperie pentru a nu fi distrasi de obiecte.

Vrei sa amenejezi un birou pentru copii?

Daca pana acum avea nevoie de birou doar pentru teme, acum, copilul, ca si profesorul de mai sus petrece ore bune la birou. Si pentru ca te gandesti la confortul lui, ca parinte responsabil, ii vei achizitiona un birou pentru orele de curs si pentru teme.

Tine cont de faftul ca cei mici au nevoie de multe ori de un birou mai mare decat noi. Daca elevul are laptopul deschis, un manual si un caiet deja biroul este mai mult decat plin. Fii atent la scaunul de birou si regleaza-il pe inaltime. Are nevoie sa ajunga cu talpile pe pamant si sa nu se loveasca de marginea biroului.

birou copii
Mobila Birou Orient va sta la dispozitie cu mobilier birou de calitate Prinde ofertele si reducerile de pret.