Apa trece, pietrele raman, stilul in design interior si mobila birou se schimba. Acum nu as putea sa spun cu mana pe inima ca in fiecare an se schimba ceva, dar cu siguranta designerii ma vor contrazice si imi vor scoate ochii cu noile culori, cu noile tendinte. Fie ca ei!

Eu nu ii contrazic, vreau doar sa le amintesc ca atunci cand vorbim de mobila birou sau mobila pentru casa facem alegeri pe o perioada mare de timp, nu pentru un sezon sau pentru anul in curs. Tosusi, pentru a fi fidela articolului, voi merge pe mana lor si iti voi prezenta tendintele pentru 2021 in mobila birou.

1. Mobila birou din materiale naturale

Elementele inspirate din natura sunt din nou pe val. Lemnul masiv revine in tendinte si ocupa un loc aparte in mobila de birou, fie ca vorbim despre masa birou, dulapuri pentru acte si chiar scaune directoriale din lemn masiv.

mobila birou lemn masiv

Mobila birou lemn masiv, www.mobilabirou-orient.ro

2. Mobila birou in culori puternice

An de an, Panetone nu se dezice si stabileste niste culori de la care pleaca toate colectiile indiferent ca vorbim de fashion sau de tendinte in design interior si mobila de birou. Acum, daca stimabilul Panetone a zis despre „aqua” ca este cularea regina a anului 2021, cum sa iti amenajezi un birou in aceasta culoare?

Eu nu imi vad biroul in acesta nuanta, indiferent cat de placuta este. Sa pun un accent precum un obiect de decor de culare aqua, da. Sa imi arunc esarfa de culoare aqua (am achizitionat-o inca din vara) pe un colt de birou, da. Dar sa imi iau o masa de birou intr-o nuanta asa de pastelata, pas. Nu e pentru mine. Prefer un birou din lemn masiv sau din MDF, prefer culoarea lui naturala care sa imi dea un sentiment de caldura si confort.

birou operational mobila birou orient

Mirou opetational din MDF, www.mobilabirou-orient.ro

Si pentru ca imi impart biroul cu inca un coleg, am optat pentru un birou operational. Atunci cand nici unul din noi nu are o pozitie corecta la birou ( si se intampla des), ne mai intersectam picioarele. Daca crezi ca asta e un motiv de stres, tin sa te contrazic, este doar o ocazie sa ne descretim fruntile si sa ne corectam pozitiile…, si asa ultimul medic care m-a vazut mi-a recomandat cateva sedinte de kinetoterapie.

Eu incerc sa stau cat mai corect, chiar incerc sa imi tin spatele perfect lipit de spatarul scaunului managerial.

3. Metalul revine la moda

Daca in baie si in bucatarie ne-am obisnuit cu prezenta inoxului, acum designerii de interior il propun in mobila de birou, in fatete, in lampi sau mese. Bronzul este un alt metal care revine in forta si va straluci ceva timp de acum incolo.

O lampa de bronz cred ca s-ar potrivi de minune biroului meu din MDF. As prefera sa fie subtire si inalta in ideea in care cele 2 monitoare si alte accesorii imi ocupa suficient spatiu si vreau sa pastrez un aspect aerisit, lejer.

mobila birou cu fatete de inox

Mobila birou extensibil cu detalii din inox, www.mobilabirou-orient.ro

4. Obiecte individuale de mobila birou

Daca de cele mai multe ori obiectele de mobila birou urmeaza un numit stil, in acest an designerii ne spun sa fim propria noastra inspiratie, sa facem alegeri unice, sa ne jucam cu culorile si texturile.

Este adevarat ca atunci cand achizitionezi mobila birou nu ai la fel de multe optiuni ca pentru mobila de acasa, dar asta nu inseamna sa fii anost. Asa cum accesoriile pot schimba o tinuta, si tu poti schimba mobila de birou adaugand o polita mica cu cateva carti si un trofeu, o planta intr-un colt ramas ramas nefolosit sau un obiect care tine de pasiunea ta, precum o casca moto. 🙂

mobila birou directorial

Mobila birou directorial, www.mobilabirou-orient.ro

5. Spatiu aerisit

E drept ca de multe ori la birou ai nevoie de o multitudine de obiecte, dar asta nu inseamna ca e ok sa stea imprastiate peste tot. Pentru asta ai sertare si dulapuri, ordinea te va ajuta si iti va da si o stare zen.

Acum ca stii cum stau lucturile cu mobila birou pentru anul 2021, nu-mi ramane decat sa iti urez spor.