Te-ai intrebat vreodata cate ore petreci la serviciu fara sa te ridici de pe scaunul pentru birou? Ai idee ce inseamna asta pentru sanatatea ta, mai ales pentru coloana si circulatie? Daca da, atunci cu siguranta folosesti un produs ergonomic, de cea mai buna calitate. Alege un scaun directorial din lemn masiv care sa iti asigute o pozitie corecta. Foarte putini oameni stiu ca exista cateva criterii care ii ajuta in achizitionarea unui scaun perfect pentru birou, cum ar fi:

1. Unghiuri de 90 de grade

Unghiurile pe care coatele si genunchii nostri le formeaza atunci cand stam la birou ar trebui sa fie de 90 de grade.

2. Sezutul scaunului sa se termine cu cativa centimetri inaintea genunchilor

Probati scaunul de birou inainte de a-l achizitiona. Daca achizitionati scaune de birou online, puteti masura sezutul unui scaun de acasa si compara masurile astfel incat sa fiti sigur ca ramane un spatiu intre scaun si genunchi.

3. Talpile lipite de podea

Scaunul cu inaltime variabila va permite o reglare optima pentru ca talpile sa se sprijine pe podea tot timpul.

4. NU picior peste picior

Desi pare o pozitie confortabila, nu este indicata, blocheaza circulatia normala a sangelui. Chiar si atunci cand sunteti asezat pe un scaun de conferinta sau de vizitator, evitati pozitia picior peste picior.

5. Pauze dese

Oricat de confortabil ar fi un scaun de birou nu uita sa te ridici macar o data pe ora. Fa o pauza de ceai, mergi cateva minute si socializeaza cu colegii sau, de ce nu, incearca niste exercitii fizice.

6. Spatele lipit de spatarul scaunului

Incearca sa stai cu spatele lipit de spatar, evita pozitia aplecata in fata, te vei alege cu durere de spate.

7. Priveste monitorul de sus

scaun directorialEste important sa privesti monitorul de sus in jos, nu invers, altfel te vei alege cu dureri de cap, mai ales in zona cervicala.

Speram ca sfaturile de mai sus iti vor fi de ajutor in alegerea unui scaun directorial perfect pentru tine. Daca cauti scaune de birou ieftine iti recomandam sa urmaresti cu atentie promotiile din magazine si sa tii cont de cat mai multe criterii.